Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Пиле с фиде и ориз по арабски

Пиле с фиде и ориз по арабски

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пиле с фиде и ориз по арабски
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Щипка куркума, малко фиде и няма да познаете класическото пиле с ориз"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г от бутче
  • ориз - 1 ч.ч.
  • фиде - 2 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • масло - 2 с.л.
  • бульон - 3 ч.ч. пилешки
  • зехтин - 2 с.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на тънки полумесеци, чесъна на дребно, а пилешкото месо на жулиенчета.

Загрейте маслото в тенджера на котлона на умерена температура. Запържете за около 5 мин. фидето, докато стане златисто. Добавете ориза и пържете като разбърквате докато стане стъклен. Добавете бульона и оставете ориза да ври, докато поеме бульона.

Загрейте зехтина в тиган на котлона на умерена температура. Запържете лука и чесъна за около 2 мин.

Добавете пилешките жулиени. Пържете около 10 мин. и добавете куркумата, черния пипер и солта. Разбъркайте и пържете още около 15 мин. като разбърквате периодично.

При готовност на ориза, отстранете от котлона и похлупете с капак и оставете да се задуши за около 10 мин.

Сервирайте пилафа, като направите от ориза гнездо и сипете от пилето в него.

Пилето с фиде и ориз по арабски е много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: