Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Ориз на тиган»Жълт Ориз по Индийски

Жълт Ориз по Индийски

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Жълт Ориз по Индийски
Снимка: Таня Левенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"В Индия знаят всичко за това как се прави вкусен ориз, а сега вече и вие"

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г перлен
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • куркума - 1 ч.л.
  • канела - 1 щипка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и се оставя за половин час в студена вода.

След това зеленчуците се запържват в тиган и когато са омекнали се добавят куркумата и канелата. Сипва се и отцеденият ориз.

Налива се около 600 мл топла вода, добавя се дафиновият лист, зеленчуковият бульон и се посолява леко на вкус.

Когато оризът с водата заврят, котлона се намалява и той се оставя да къкри до готовност.

Оризът на тиган може да се поднесе като гарнитура или основно ястие.

Жълтият Ориз по Индийски е много вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: