Жълт Ориз по Индийски

Таня ЛевеноваТаня ЛевеноваГотвач234663783
08/07/2018
"В Индия знаят всичко за това как се прави вкусен ориз, а сега вече и вие "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 739
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и се оставя за половин час в студена вода.

След това зеленчуците се запържват в тиган и когато са омекнали се добавят куркумата и канелата. Сипва се и отцеденият ориз.

Налива се около 600 мл топла вода, добавя се дафиновият лист, зеленчуковият бульон и се посолява леко на вкус.

Когато ориза с водата заврят, котлона се намалява и той се оставя да къкри до готовност.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар