Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Дроб със зеленчуци

Дроб със зеленчуци

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Дроб със зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • дроб - 1 кг свински или телешки
  • моркови - 2 броя
  • грах - 200 г
  • лук - 3 - 4 глави
  • магданоз - 1/4 връзка
  • масло - 60 г краве
  • сланина - 60 г солена
  • домати - 150 г
  • брашно - 20 г
  • лимони - 1/2
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се измива, шпикова се с парченца сланина, зърна черен пипер и се вари заедно с граха и ситно нарязаните моркови, лук в подсолена вода.

В сгорещеното масло се запържва маслото, докато добие златист цвят, след което се добавят доматите и бульон от варенето на дроба.

Вари се няколко минути и се подправя с лимонов сок и сол, ако е нужно, и се маха от огъня.

Дробът се нарязва на филийки, залива се със соса и се гарнира с нарязаните зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: