Начин на приготвяне
Дробът се измива, подсушава се и се шпикова с парченца от сланината, посолява се и се поръсва с черен пипер.
Слагаме в тенджера дроба, добавяме граха, нарязаните лук и моркови и заливаме с топла вода, колкото да се покрият зеленчуците.
Тенджерата се захлупва и варим на слаб огън около 1 час.
След като е готов, вадим дроба и оставяме на топло.
Разтопяваме маслото и запържваме брашното, след което добавяме соса от ястието.
Към получения сос се прибавят доматите, нарязани на едро. След като поври още няколко минути, сосът се подправя с лимоновият сок и отстраняваме от огъня.
Нарязваме дроба на филийки и заливаме със соса.
Поръсваме със ситно нарязан магданоз.