Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки дроб със зеленчуци

Телешки дроб със зеленчуци

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Телешки дроб със зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • телешки черен дроб - 1 кг.
  • моркови - 2 бр.
  • грах - 1 ч.ч.
  • лук - 4 глави
  • магданоз
  • масло - 60 гр.
  • сланина - солена 60 гр.
  • домати - 3 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • лимони - 1/2 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се измива, подсушава се и се шпикова с парченца от сланината, посолява се и се поръсва с черен пипер.

Слагаме в тенджера дроба, добавяме граха, нарязаните лук и моркови и заливаме с топла вода, колкото да се покрият зеленчуците.

Тенджерата се захлупва и варим на слаб огън около 1 час.

След като е готов, вадим дроба и оставяме на топло.

Разтопяваме маслото и запържваме брашното, след което добавяме соса от ястието.

Към получения сос се прибавят доматите, нарязани на едро. След като поври още няколко минути, сосът се подправя с лимоновият сок и отстраняваме от огъня.

Нарязваме дроба на филийки и заливаме със соса.

Поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
42
32
20
10
Дай твоята оценка: