Начин на приготвяне
Измиваме и добре подсушаваме дроба. Внимателно го шпиковаме с парченца сланина. Посоляваме го и го поръсваме с черен пипер.
В тенджера поставяме граха и нарязаните на дребно лук и моркови. Прибавяме черния дроб и поливаме с топла вода да покрие зеленчуците.
Затваряме с капак и варим на тих огън около час. Сгорещяваме маслото в тиган и прибавяме брашното, пържим до златисто и му прибавяме от соса на дроба и зеленчуците.
Към получения сос прибавяме доматите нарязани на филийки и наситнения магданоз.
Оставяме да ври за 5 мин. Подправяме с лимонов сок и отсраняване от котлона. При сервиране режем дроба на филийки, поливаме със соса и добавяме зеленчуците. Може да поднесете с картофено пюре.