Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Топки с пилешко и кашкавал

Топки с пилешко и кашкавал

ЕленаЕлена
Новак
3425145
Топки с пилешко и кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
15
"За следващото парти заложете на тези апетитни топки с пилешко и кашкавал"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 300 г
  • кашкавал - 200 г
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 2 скилидки
  • майонеза - 3 с.л. с връх
  • орехи - 100 г
  • маслини - 10 - 15 бр. без костилки
  • магданоз - клонки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме месото за 20-30 минути в подсолена вода. След като се свари месото хубаво, го нарязваме на ситно.

Прибавяме рендосания кашкавал, ситно нарязания магданоз, пресования чесън и майонезата.

От сместа оформяме топки, като използваме лъжица за сладолед, за да станат еднакво големи.

Овалваме ги в млени орехи и подреждаме разядката в чиния.

Върху всяка топка поставяме половин маслина, а в дупките прегъваме клонка магданоз.

Топките с пилешко и кашкавал са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: