Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Икономична и диетична постна манджа

Икономична и диетична постна манджа

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Икономична и диетична постна манджа
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Вкусни идеи за практични домакини - вижте как се прави лесна, икономична, че и диетична постна манджа"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • патладжани - 2 бр.
  • лук - 4 глави
  • домати - 5 бр.
  • чесън - 1 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • магданоз - 0.5 връзка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на кубчета патладжаните и тиквичките, посолете и оставете за 30 минути да престоят така.

Измийте кубчетата и ги прецедете, поставете ги в тенджера заедно с олиото, нарязаните лук и чесън и настърганите домати.

Поръсете с брашното и червения пипер, добавете дафиновите листа и посолете на вкус, налейте 0.5 ч.ч. топла вода.

Затворете капака на тенджерата и оставете да заври, варите 10 минути.

Прехвърлете съдържанието от тенджерата в тавичка, поръсете с черен пипер на вкус и нарязания магданоз.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: