Начин на приготвяне
От продуктите се омесва гладко и леко твърдо тесто. То се оставя покрито да втасва за около час и половина.
След това тестото се премесва и се разточва на продълговата кора с дебелина половин см.
Краищата на кората се изрязват до правилна форма, а тестото се пази за украса.
Кората се разрязва на 8 дълги ленти - около см и половина широки.
Две по две лентите се усукват и се поставят в тава от фурната, застлана с хартия, като им се придава форма на сърце.
Във вътрешната част - по същия начин.
На снимката се виждат направените розички за украса - разположени между плетениците.
Така оформена питката се оставя да се отпусне за 30 минути.
След това се намазва с приготвения жълтък и се пече 35 минути на 180°C.
Хрупкавата пита сърце е готова.