Задушен Ориз с Домати

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Задушен Ориз с Домати
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
11/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Рецепта, изпитана през годините, любима на малки и големи"

Необходими Продукти

  • ориз - 220 г
  • бульон - 600 мл пилешки
  • домати - 2 бр. големи
  • масло - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете доматите на кубчета. Нарежете лука и чесъна на дребно.

Загрейте маслото и зехтина на умерена температура на котлона в дълбок тиган.

Добавете лука и чесъна и пържете, докато омекнат /или около 3 мин/.

Добавете доматите на кубчета, покрийте с капак, намалете температурата и оставете соса да се задушава около 10 мин.

Добавете бульона и изчакайте да заври. Добавете ориза, овкусете със сол и черен пипер.

Отново захлупете с капак и оставете ориза да се задушава около 20-25 мин до готовност.

Страхотен ориз с домати, който можем само да ви препоръчаме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Вкуснотия!
10.02.2023 23:02