Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушен ориз с тиквички

Задушен ориз с тиквички

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Задушен ориз с тиквички
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Става лесно и бързо, затова е сред любимите ни непретенциозни ясти"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • зеленчуков бульон - 3 ч.ч.
  • лук - 1 малка глава
  • копър - 1 щедра щипка
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
  • за бульона
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 стрък
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера налейте около литър и половина вода. Сложете един нарязан на едро морков, цяла глава лук и стрък целина. Сварете бульона за около 30 мин.

Нарежете тиквичките на малки кубчета. Наситнете главата лук. В дълбок тиган загрейте зехтин. Пуснете нзрязания лук и кубчетата тиквички.

Запържете за около 2-3 мин. Налейте черпак от топлия бульон, овкусете със сол и щипка копър. Захлупете съда задушете за 5 мин.

Прибавете след това ориз, налейте 3 чаени чаши бульон и задушете ястието до готовност. При поднасяне поръсете с черен пипер и копър.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: