Задушен ориз с фиде

Задушен ориз с фиде
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Икономична и семпла гарнитура, която е много вкусна."

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • зехтин - 3 с.л.
  • фиде - 1 шепа
  • ориз - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и задушава в три супени лъжици зехтин.

След като омекне, към него се прибавя фидето. Разбърква се и се готви, докато стане златисто.

Прибавя се чаша измит ориз, разбърква се на няколко пъти, след което се наливат две и половина чаени чаши вода.

Ястието се овкусява със сол, похлупва се, а температурата на котлона се намалява.

Оризът се задушава около половин час, като се разбърква на периодично.

Задушен ориз с фиде сервираме като гарнитура или постно основно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: