Задушен ориз със свинско

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
46113
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
27 мин.
Порции
6
"Ето такива ястия харесваме - хем вкусни, хем се приготвят лесно"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 - 800 грама
  • ориз - басмати, 2 ч.ч.
  • вода - 4 ч.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • бульон - 1 бр. кубче
  • люти чушки - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • магдано - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме месото в две лъжици олио, изваждаме и в същата мазнина запържваме ориза.

Добавяме месото, водата, бульона, чушката, чесъна, магданоза.

Добавяме две лъжици олио и щом ястието заври, намаляваме на тих огън около 15 мин, като съдът е похлупен, изключваме котлона и оставяме съда похлупен още 5 мин.

Сервираме ястието топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нина Иванова Иванова
Нина Иванова Иванова
Има несъответствие между заглавието (Задушен ориз на фурна със свинско месо) и приготвянето на ястието в рецептата. В приготвянето се посочва че на "на котлон" се пържи, задушава и тн.
23.03.2017 20:26
1