Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Постен зелен фасул в тенджера

Постен зелен фасул в тенджера

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Постен зелен фасул в тенджера
Снимка: Марияна
3 / 4
11/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Минутки за класика - Най-вкусният постен зелен фасул на света"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 кг
  • домати - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • лук - 1 глава
  • моркови - 3 бр.
  • вода
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1/2 връзка
  • червен пипер - 1 ч.л. леко лют
  • олио - ½ к.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул се измива и се изрязват крайчетата. После са нарязва на две през средата. Почистваме лука и го нарязваме на дребно.

В тенджера на котлона слагаме олиото да се сгорещи. Почистваме морковите и ги режем на кубченца, а скилидките чесън - на тънки лентички или филийки.

Задушават се лукът, морковите и чесънът. Когато омекнат, се добавят зеленият фасул и червеният пипер. В случая моят пипер е лют леко.

Намаляваме котлона. Залива се с малко гореща вода и се оставя да се задуши на слаб огън. В случая при това ястие целта е да има повече зеленчуци и да не се набляга на соса.

Овкусява се със сол и пипер на вкус. Почистваме доматите от кората и ги режем на ситно. Щом сосът намалее, се добавят доматите. Слагаме и нарязан на ситно магданоз.

Брашното слагаме в чашка с малко водичка и разбъркваме, докато се разтвори. Разбърква се яденето. Когато заври, се сгъстява с брашнената кашичка. Готви се още няколко минути. Разбъркваме яхнията.

Дърпаме от котлона и сипваме.

Ядем още топла.

Постният зелен фасул в тенджера е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лиляна
Лиляна
Сготвих ястието по рецептата с тази разлика, че наблегнах да има сос!
17.02.2023 20:59
Анонимен
Анонимен
Чудесна е рецептата! Аз го готвя по същия начин! Не е нужно да ке добавят други подправки!
06.10.2022 11:59
Екатеринска
Екатеринска
Аз накрая като се свари, слагам в купичка солта , червения пипер /лют или не/ , черен пипер , джоджен , сушен магданоз , брашното. Обърквам ги и бавно добавям студена вода ,докато стане водна кашичка. После изсипвам в тенжерата и варя още десетина минути ,като разбърквам от време на време ,за да не загори. Вместо домат сложих доматено пюре и малко доматена салца с една мъничка щипка захар.
09.07.2019 12:40
2