Начин на приготвяне
Почистете и настържете тиквичките на едро ренде. Поръсете ги със сол. Оставете ги за около 30 минути, за да омекнат. Отцедете ги добре от течността.
Чукнете яйцата и ги добавете към тиквичките. Сложете брашното, зеленчукова подправка, ситно нарязаните копър и магданоз. Омесете до хомогенност.
Загрейте достатъчно олио в тиган /при пържене тиквичките трябва да са покрити с мазнината/.
Оформете зеленчуковите кюфтета и ги изпържете до златисто.
Готовите кюфтетата отцедете върху домакинска хартия.
Поръсете с копър, магданоз и чесън.
Поднесете с чеснов сос.
Кюфтетата от тиквички с яйца и брашно са много вкусни.