Арменско реване

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Арменско реване
Снимка: Таня Левенова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Опитайте това уникално реване и ще разберете, че всичко, което се говори за арменските сладкиши, е истина"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 180 г
  • ванилена захар - 10 г
  • грис - 7 с.л.
  • брашно - 7с.л.
  • бакпулвер - 1ч.л.
  • за сиропиране
  • прясно мляко - 800 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата със захарта и ванилената захар, се разбиват с миксер до побеляване - до гъст крем.

След това се прибавя грисът, след него брашното и бакпулверът.

Сместа се разпределя в продълговата тава, намазана с олио и поръсена с брашно.

Тавата се разклаща леко и се поставя в загрята на 180°C фурна.

Блатът се пече около 35-40 минути, като фурната не се отваря в първите 20 минути.

Когато блатът е изпечен и леко изстинал, се залива с прясното мляко.

Ако използвате пастьоризирано мляко, не е нужно то да е сварено предварително.

След като изстине реването, се поставя в хладилник за няколко часа и се сервира.

Може да си го украсите по желание и на вкус.

Арменското реване е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
И аз вече от години го правя по тая рецепта, става разкошно. Поръсвам с кокосови стърготини и смлени орехи или бадеми и ?доукрасявам с фурми. Всички в къщи го обичат. Благодаря за рецептата!!!
22.10.2023 13:38
Анонимен
Анонимен
Само по тази рецепта го правя вече няколко години и става разкошно. Поръсва с кокосови стърготини и правя украса от смокинови сладко.Изяжда се мигновено?
Благодаря за рецептата!!!
24.12.2022 11:05
1