Начин на приготвяне
Яйцата със захарта и ванилената захар, се разбиват с миксер до побеляване - до гъст крем.
След това се прибавя грисът, след него брашното и бакпулверът.
Сместа се разпределя в продълговата тава, намазана с олио и поръсена с брашно.
Тавата се разклаща леко и се поставя в загрята на 180°C фурна.
Блатът се пече около 35-40 минути, като фурната не се отваря в първите 20 минути.
Когато блатът е изпечен и леко изстинал, се залива с прясното мляко.
Ако използвате пастьоризирано мляко, не е нужно то да е сварено предварително.
След като изстине реването, се поставя в хладилник за няколко часа и се сервира.
Може да си го украсите по желание и на вкус.
Арменското реване е готово.
Коментари
Благодаря за рецептата!!!