Начин на приготвяне
Разбъркайте яйцата със захарта и добавете останалите продукти по реда, по който са изписани, като предварително сте смесили брашното с бакпулвера. Сипете сместа в тава с размери 20х35 см, предварително намаслена с олио и поръсена с брашно, заравнете и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса и печете за около 25-30 минути.
Докато сладкишът се пече, сварете сиропа, като смесите захарта и водата, след като заври, варите 5 минути.
Извадете готовия сладкиш и залейте равномерно със сиропа, оставете да се охлажда.
Сварете крема, като в купа смесете разбитите яйца със захарта и ванилиите.
Добавете 100 мл от студеното прясно мляко и брашното, разбъркайте до еднородна смес.
Останалото мляко поставете на котлона да заври и при непрекъснато бъркане добавите яйчената смес, варите до сгъстяване на крема. В края добавете маслото, нарязано на кубчета, и бъркате, докато се разтвори напълно.
Залейте сладкиша с крема и поръсете с 3-4 с.л. смлени орехи, оставете да се охлади напълно и стегне крема за 2-3 часа, сервирате студен.
Коментари