Бързо хлебче с два вида брашно

13/07/2018
"Да изпечеш истински вкусен хляб с вкусна коричка си е истинско изкуство, което ние ще ви помогнем да усвоите "
Приготвяне12 мин.
Готвене35 мин.
Общо47 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо600
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • бяло брашно - 185 г пшенично
  • брашно от лимец - 300 г пълнозърнесто
  • вода - 250 мл
  • олио - 20 мл
  • мая - 7 г суха
  • сол - 2 с.л. равни
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стоплете водата до телесна температура 37 градуса, в нея сипете маята и олиото. Пресейте към течността двата вида брашно и замесете гладко еластично тесто.

Оформете от него продълговато хлебче и го поставете във правоъгълна стандартна форма за кекс, предварително намаслена. Направете няколко напречни прореза по повърхността на тестото.

Приберете във фурната, за да сте сигурни че няма да става течение, и оставете така 40 минутки.

За това време трябва да е удвоило обема си.

Намажете хлебчето с малко вода, не го притискайте, а мажете леко и без да упражнявате сила. Поръсете с малко брашно и отново върнете в студената фурна, включвайки я на 200 градуса.

Печете 20-25 минутки и намалете градусите на 170 за още 5-10 минути или до суха клечка.

Готовият хляб покрийте за една-две минутки и след това охладете върху решетка.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Теодора  Иванова Каменова
Добавих повече снимки, защото се получи много вкусно и сполучливо, освен лесно и полезно, хлебче ! Отново много точна рецепта, Благодаря, Дани !
0
0