Локум с картофено брашно

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър2887710
13/07/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо100
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофено брашно - 3 ч.ч. чисто
  • вода - 6 ч.ч.
  • захар - 3 ч.ч.ч
  • бадеми - 1/2 обелени и разполовени
  • розова вода - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещете 1 ч.ч. вода и разтопете вътре захарта.

Изсипете картофеното брашно в останалите 2 ч.ч. вода и бъркайте силно. Започнете да сипвате по малко от горещия захарен сироп. Бъркането трябва да е наистина силно, за да не стане сместа на топки.

Добавете бадемите и долейте розова вода. Хубаво разбъркайте и след като сместа поври 2-3 мин, веднага сипете в плосък порцеланов съд.

Изчакайте да изстине напълно и да се втвърди и нарежете локума на кубчета, като всяко оваляте в пудра захар.

Съхранявайте локума на хладно място в картонена кутия.

Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар