Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Прясно Зеле с Ребърца в Гювеч

Прясно Зеле с Ребърца в Гювеч

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Прясно Зеле с Ребърца в Гювеч2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • прясно зеле - 1 бр. средно голямо
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 1 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • куркума - щипка
  • растително масло
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските ребра се нарязват на парчета, подправят се със сол, черен и червен пипер и индийско орехче. Оставят се настрана за около 30 минути.

Зелката се нарязва на ситно или на сламки и се натрива се с куркума и малко сол.

Лукът и морковът се нарязват на ситно, леко се запържват в малко мазнина и се добавят към зелето заедно с дафиновите листа.

Нарежда се в намазан с мазнина гювеч ред зеле, ред ребърца, като най-отгоре зеле.

Добавяме малко вода и похлупваме съда. Ястието се пече на умерена фурна, докато остане само на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: