Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювеч»Прясно зеле с пиле в гювеч

Прясно зеле с пиле в гювеч

Прясно зеле с пиле в гювеч
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Запасете се с търпение, защото ястието не се готви бързо, но вкусът си заслужава чакането"

Необходими Продукти

  • пиле - 500 г
  • зеле - 1 бр. средно голяма зелка
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • пилешки бульон
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото месо предварително и го обезкостете.

Почистете зелето и го рендосайте на фино ренде. Почистете морковите и обелете доматите. Нарежете ги на подходящи парчета.

Задушете зеленчуците с олиото за около 7-8 мин. Добавете червения пипер, овкусете със сол. Изсипете в гювеча зелето, добавете пилешкото месо и налейте около 1 ч.ч. от бульона. Поръсете с черен пипер.

Похлупете с капака и изпечете във фурна, докато зелето омекне и ястието остане на мазнина.

Не забравяйте да сложите гювеча в студена фурна и след това да загреете. В противен случай гювечът може да се пукне.

Прясното зеле с пиле в гювеч е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: