Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювеч»Бутчета с прясно зеле в гювеч

Бутчета с прясно зеле в гювеч

Бутчета с прясно зеле в гювеч
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
8
"Бутчетата с прясно зеле в гювеч се получиха приказно вкусни."

Необходими Продукти

  • зеле - 1/2 малка зелка
  • ориз - 250 г
  • моркови - 4 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • пилешки бутчета - 4 бр. цели
  • пилешки бульон - 500 мл
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на ситно. Морковите се обелват и измиват. Почиства се дръжката. Нарязват се на кубчета.

Добавят се в гювеча. Сипва се и оризът. Овкусява се със сол и черен пипер, като трябва да се предвиди дали бульонът е солен. Изсипва се бульонът.

Добавя се малко олио. Всички продукти се разбъркват. Добавя де и малко вода.

По преценка може и в процеса на готвене.

Пилешките бутчета се измиват и нарязват на две части, като се стремим да ги разделим на хрущяла.

Нареждат се отгоре в гювеча и се поръсват със сол.

Той се захлупва с капака и се пече на 180 °C за час и половина. След това капакът се маха и се пече още половин час, за да се запекат.

Бутчетата с прясно зеле в гювеч се получиха приказно вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: