Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Руло с праскови и шоколад

Руло с праскови и шоколад

Руло с праскови и шоколад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 6
26/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Свежо, лятно и плодово изкушение за всички от сърце"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр. домашни
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • кафе - 3 с.л. сварено
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • праскови - 2 бр. едри
  • течен шоколад - 4 с.л. Финети
  • захар - кристал за поръсване
  • какао - 1 с.л. тъмно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прасковите се измиват и се нарязват на тънки резени. В купа се разбиват яйцата, сварено кафе със захарта с миксер, докато се получи като крем.

Добавям пресято брашно с бакпулвера и се разбърква кексова смес.

В широка тава върху хартия за печене, намазана с олио, се нареждат резени праскови, отгоре се разпределя тестото да покрие плодовете, като се оставя малко бяло тесто, което се разбърква с какао и с лъжица се оформят 5 прави ленти.

С дървено шишче се оформя шарката надолу-нагоре. Печем в загрята фурна 170°C до суха клечка и обръщаме върху леко влажна кърпа, поръсена със кристална захар.

Хартията се сваля и намазваме с течен шоколад, след което се навива на руло.

Охладено сладкото руло се нарязва и сервира.

Рулото с праскови и шоколад е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Виолета Димитрова
Виолета Димитрова
Здравейте, дали ще мога да използвам праскови от компот за рецептата, и ще има ли проблеми с блата при навиване след това, понеже от компот прасковите са доста влажни? ?
21.03.2023 13:56