Начин на приготвяне
Прасковите се измиват и се нарязват на тънки резени. В купа се разбиват яйцата, сварено кафе със захарта с миксер, докато се получи като крем.
Добавям пресято брашно с бакпулвера и се разбърква кексова смес.
В широка тава върху хартия за печене, намазана с олио, се нареждат резени праскови, отгоре се разпределя тестото да покрие плодовете, като се оставя малко бяло тесто, което се разбърква с какао и с лъжица се оформят 5 прави ленти.
С дървено шишче се оформя шарката надолу-нагоре. Печем в загрята фурна 170°C до суха клечка и обръщаме върху леко влажна кърпа, поръсена със кристална захар.
Хартията се сваля и намазваме с течен шоколад, след което се навива на руло.
Охладено сладкото руло се нарязва и сервира.
Рулото с праскови и шоколад е готово.
Коментари