Багети с карамелизиран лук

18/07/2018
"Тук ключовата дума е багети - страхотни са, а лукът е само за разкош "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо631
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното в купа. Добавете 3 с.л. зехтин, солта, захарта и маята. Налейте хладка вода и замесете меко тесто.

Покрийте тестото с кърпа и оставете да втаса. Обелете лука и го запържете в останалия зехтин до кафеникав загар.

Разделете тестото на 7-8 топки и го разтеглете на фитили. Оформете багетите и ги наредете в тава с незалепващо дъно.

Направете напречни прорези по повърхността на багетите.

Оставете ги да втасат отново, след което ги изпечете в загрята фурна до 200 градуса.

5-6 минути преди готовност разпределете карамелизирания лук, след което допечете.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар