Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Фритата със спанак и фета сирене

Фритата със спанак и фета сирене

Фритата със спанак и фета сирене3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Обяд - аламинут - сочна фритата със свеж спанак и сирене фета, а изборът на подходяща салата оставяме във ваши ръце"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • спанак - 200 г бейби спанак (изчистен и измит, подсушен въху кърпа)
  • фета - 200 г
  • босилек - няколко листенца
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • пармезан - за поръсване отгоре
  • олио - 2 с.л. за задушаване на спанака
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В по-дълбок тиган или тавичка, дълбока, но с дъно 20 см., се задушава за кратко спанака.

Разбиват се яйцата със солта на еднородна маса, отделно фетата се настъргва на едро ренде или се наронва на дребно.

Върху спанака се изливат яйцата и нароненото сирене, щипката черен пипер, запържва се за 3 мин. и се пъха в сгорещена фурна, като преди това се ръси и пармезанът.

Щом се запече, до зачервяване - 10 мин., се изважда.

Отгоре се наръсват цели или нарязани листа босилек.

Фритатата се поднася със салата според сезона.

Фритатата със спанак и фета сирене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: