Пълнени Картофи с Кайма и Сметана

Нина ИвановаНина ИвановаИноватор111103152
20/07/2018
"Чакането определено си струва - най-вкусните пълнени картофи на света са това "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 646
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите измийте добре и сложете във фурната да се пекат в дълбока тава с водичка на 220 градуса.

Водата трябва да покрива картофите. След около 2 часа са напълно готови.

Изсипете водата и оставете картофите са се охладят. Срежете всеки картоф и издълбайте с малка лъжичка вътрешността. Да станат като лодки.

Каймата овкусете с чубрица и сол, само ако не е солена. Настържете кашкавала и го смесете с каймата. Прибавете и 1 яйце и объркайте добре с ръце, докато продуктите се смесят равномерно.

Всяка половинка от картофите напълнете с готовата плънка и подредете в голяма тава. Сложете във фурната и печете 30 минути на 220 градуса.

Преди да извадите картофите ги полейте със сметаната и печете още 5-10 минутки.

Когато картофите са готови ще имат крупкава и златиста коричка.

Стават невероятно вкусни.

Добър апетит :)

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар