Начин на приготвяне
Картофите измийте добре и сложете във фурната да се пекат в дълбока тава с водичка на 220 градуса.
Водата трябва да покрива картофите. След около 2 часа са напълно готови.
Изсипете водата и оставете картофите са се охладят. Срежете всеки картоф и издълбайте с малка лъжичка вътрешността. Да станат като лодки.
Каймата овкусете с чубрица и сол, само ако не е солена. Настържете кашкавала и го смесете с каймата. Прибавете и 1 яйце и объркайте добре с ръце, докато продуктите се смесят равномерно.
Всяка половинка от картофите напълнете с готовата плънка и подредете в голяма тава. Сложете във фурната и печете 30 минути на 220 градуса.
Преди да извадите картофите ги полейте със сметаната и печете още 5-10 минутки.
Когато картофите са готови ще имат крупкава и златиста коричка.
Стават невероятно вкусни пълнени картофи.
Пълнените Картофи с Кайма и Сметана са готови.