Ябълков щрудел с фини точени кори

Yuliya KenderlievaYuliya Kenderlieva
Новак
28
120
67
66
20/07/2018
"В Кулинарната библия пише, че Ева всъщност е съблазнила Адам с ябълков щрудел "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 994
  • Преглеждания за месеца185
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Щрудел

Начин на приготвяне

Настъргвате ябълките и ги поръсвате със сока от половин лимон, за да не потъмняват. Смилате орехите и ги прибавяте към ябълките, заедно с канелата, ванилията, захарта и разбърквате хубаво.

Разстопявате си маслото. Взимате един лист от корите и го намазвате с малко олио, върху него слагате още един лист, който мажете с маслото и слагате около 3-4 супени лъжици от сместа с ябълки.

Навивате на руло и нареждате в тавичка, която е покрита с хартия за печене. Така повтаряте докато свърши сместа.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, когато придобие хубав златист цвят, щруделът е готов.

Поръсвате го с пудра захар.

Красива и лека метална незалепваща тава в цвят крем 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Красива и лека метална незалепваща тава в цвят крем 28 см
26.59 лв.
Виж ››

Очарователна метална тава, която ще сготви всичко, което сложите в нея - и във фурна, и на котлона. Тавата е с незалепващо покритие, почиства се лесно и има приятен кремав цвят. Удобна за съхранение на храната.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар