Ябълков щрудел с фини точени кори

Yuliya KenderlievaYuliya Kenderlieva
Новак
28
1
28
20/07/2018
"В Кулинарната библия пише, че Ева всъщност е съблазнила Адам с ябълков щрудел "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 028
  • Преглеждания за месеца507
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргвате ябълките и ги поръсвате със сока от половин лимон, за да не потъмняват. Смилате орехите и ги прибавяте към ябълките, заедно с канелата, ванилията, захарта и разбърквате хубаво.

Разстопявате си маслото. Взимате един лист от корите и го намазвате с малко олио, върху него слагате още един лист, който мажете с маслото и слагате около 3-4 супени лъжици от сместа с ябълки.

Навивате на руло и нареждате в тавичка, която е покрита с хартия за печене. Така повтаряте докато свърши сместа.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, когато придобие хубав златист цвят, щруделът е готов.

Поръсвате го с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар