Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Супа с Месо за Диабетици

Супа с Месо за Диабетици

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Супа с Месо за Диабетици
Снимка: Зори
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Здравословна супа със свинско месце, която е подходяща за всички, но най-вече за хората със захарен диабет"

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - 300 г нетлъсто (или телешко)
  • лук - 2 глави
  • целина - 1/2 глава
  • чушки - 3 бр. зелени
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 2 бр. дребни
  • картофи - 2 бр. сладки
  • вода - 2. 5 литра
  • черен пипер - 2 - 3 зърна
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - щипка
  • магданоз - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Важно е свинското контрафиле да е прясно, а зеленчуците свежи, за да набавят необходимите минерали и витамини.

Почистваме месото от всякакви мазнини и ципи. Измиваме го хубаво под течаща студена вода, нарязваме на порционни парчета и прехвърляме в тенджера под налягане.

Обелваме и нарязваме картофите, тиквичката, морковите, лука и целината на едри парчета. Почистваме чушката от семената и нарязваме на ситно.

Заливаме с водата, добавяме само щипка сол, зърната черен пипер, зърната бахар, дафиновите листа и затваряме с капака.

Слагаме на котлона и след вдигането на налягането в тенджерата (след като започне да излиза пара от клапана) намаляваме температурата и засичаме 20-30 минути.

Дърпаме тенджерата от котлона и чакаме парата да спадне, за да можем да я отворим.

Сервираме свинската супа гарнирана с листенца магданоз и по желание може да поръсим с едро смлян червен пипер (може и лют при липса на оплаквания от храносмилателната система).

Хлябът обаче трябва да е диетичен или пълнозърнест и в ограничено количество.

Солта също трябва да се избягва.

Супата с Месо за Диабетици е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: