Начин на приготвяне
Важно е свинското контрафиле да е прясно, а зеленчуците свежи, за да набавят необходимите минерали и витамини.
Почистваме месото от всякакви мазнини и ципи. Измиваме го хубаво под течаща студена вода, нарязваме на порционни парчета и прехвърляме в тенджера под налягане.
Обелваме и нарязваме картофите, тиквичката, морковите, лука и целината на едри парчета. Почистваме чушката от семената и нарязваме на ситно.
Заливаме с водата, добавяме само щипка сол, зърната черен пипер, зърната бахар, дафиновите листа и затваряме с капака.
Слагаме на котлона и след вдигането на налягането в тенджерата (след като започне да излиза пара от клапана) намаляваме температурата и засичаме 20-30 минути.
Дърпаме тенджерата от котлона и чакаме парата да спадне, за да можем да я отворим.
Сервираме свинската супа гарнирана с листенца магданоз и по желание може да поръсим с едро смлян червен пипер (може и лют при липса на оплаквания от храносмилателната система).
Хлябът обаче трябва да е диетичен или пълнозърнест и в ограничено количество.
Солта също трябва да се избягва.
Супата с Месо за Диабетици е готова.