Начин на приготвяне
Прехвърлете в купа студеното масло и захарта. Добавете кокосовите стърготини и размачкайте с вилица. Щом започне да прилича на паста, добавете яйцето и малко червена сладкарска боя.
Разбъркайте добре. Добавете брашното и замесете тесто. Месете поне 5 мин., а след това завийте със свежо фолио и приберете в хладилника да постои поне 40 мин.
След това извадете тестото и го разточете на тънка кора (може да поръсите с брашно повърхността). С помощта на чаша изрежете кръгове с диаметър отговарящ на този на формичките за тарталети.
Във всяка формичка поставете по 1 кръг от тестото. Притиснете добре и набодете дъното леко с вилица.
Хитринка: За да бъде по-лесно, след като поставите кръгчето тесто във формичката, притиснете отгоре с друга формичка. Така спестявате време, вместо да притискате с ръце.
Печете тарталетите в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 мин. Извадете ги от формичките и ги затворете в кутия или друго, докато приготвите крема.
За крема сложете в блендер банана, прасковата, меда, прясното мляко и какаото. Пасирайте добре. Така получената смес прехвърлете в тенджерка и сложете на котлона да заври.
Разтворете нишестето във водата и щом течността заври, започнете да го добавяте на тънка струя и при непрекъснато разбъркване. Задръжте на огъня за около 6-7 мин. (не спирайте да бъркате, за да не загори) и след това отстранете.
Разтворете меда в горещата вода, а кокосовите стърготини прехвърлете в чинийка. Вземете една тарталета и внимателно потопете краищата й в сместа от мед и вода, а след това в кокосовите стърготини. С помощта на чаена лъжичка вземете от крема и напълнете тарталетата.
Отгоре може да декорирате по избор (аз използвах перлички). С това една тарталета е готова. Процедурата се повтаря и с останалите тарталети.
Ако ви остане от крема, можете да го прехвърлите в купичка, да го приберете в хладилника, а след това да го поднесете с бисквитки или просто така.
Тарталетите с плодове и кокосови стърготини са много вкусни.