Най-вкусните патладжани с кайма

21/07/2018
Tanya
отTanyaНовак1
"Има ли по-вкусен начин за приготвяне на патладжани, защото ние не се сещаме "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо664
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се издълбават възможно най-дълбоко, без да се нарушава обелката.

Издълбаният патладжан и сърцевината се накисват в солена вода за 30 минути.

Издълбаното от патладжана се нарязва на малки парченца. Лукът, морковите и чесънът също се нарязват на дребно и се запържват в олио, когато са готови към тях се добавя каймата.

След като каймата е запържена се слагат патладжаните. Оставят се на котлона докато се сготвят почти напълно.

Когато са готови се добавят доматите, които предварително сме пасирали, подправяме със сол и черен пипер.

Щом доматите са готови (което се случва след около 5-10 минути), сместа се маха от котлона.

Издълбаните патладжани се нареждат с тава и се пекат на 190-200 градуса за около 35-40 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар