Чийзкейк Шоколад

Чийзкейк Шоколад

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
445
3k
720
2k
2
Чийзкейк Шоколад
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 4
22/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Сготви15 мин.
Общо40 мин.
Порции8
"Сочен, апетитен и много ефектен чийзкейк, който може да се мери с всяка изискана торта"

Необходими Продукти

  • За основата
  • бисквити - 1 пакет чаени
  • масло - 125 г
  • За чийзкрема
  • заквасена сметана - 400 г
  • крема сирене - 3 пакетчета по 125 г
  • течен шоколад - 200 г
  • желатин - 1 бр.
  • За глазурата
  • шоколад - 100 г
  • масло - 1 с. л.
  • За украсата
  • бял шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете бисквитите в блендер. Сипете разтопеното масло и разбъркайте добре.

Прехвърлете сместа във форма за торта, притиснете и оставете в хладилника за кратко да стегне.

Пригответе чийзкрема, като смесите заквасената сметана, крема сиренето и шоколада.

Разбийте с миксер и добавете разтворения на водна баня желатин. Сипете крема върху основата.

Пригответе глазурата, като разтопите шоколада с маслото на водна баня. Залейте чийзкейка и оставете в хладилник за няколко часа да стегне добре.

Украсете с нарязан бял шоколад.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: