Начин на приготвяне
Измиваме и почистваме много добре заека. Осоляваме го (отвън и отвътре) и го намазваме с масло.
Оставяме го настрани и започваме с подготовката на ориза.
За целта запържваме лука, който сме нарязали на дребно. Добавяме ориза и черния пипер, запържваме за съвсем кратко време и добавяме 2 водни чаши вода (една по една) до изпаряване на водата.
Добавяме солта и стафидите, запържваме ги още 2-5 минути и смъкваме от котлона.
С готовия ориз пълним заека. Заливаме го, поставяме го в тавата, която ще се изпече. Добавяме малко вода и увиваме много добре с фолио (не трябва да остане отворено място, плътно затворен) и изпичаме така около 60-80 минути на 250 градуса.
След това време махаме фолиото и продължаваме да изпичаме заека още около 30 минути.