Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Шоколадова Торта Стъпка по Стъпка

Шоколадова Торта Стъпка по Стъпка

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Шоколадова Торта Стъпка по Стъпка
Снимка: Анонимен
1 / 3
07/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Тази шоколадова торта се приготвя лесно, защото имате рецептата стъпка по стъпка"

Необходими Продукти

  • брашно - 195 г бяло
  • захар - 200 г кристал
  • какао - 25 г пълномаслено
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • масло - 75 г разтопено
  • топла вода - 240 мл
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • ШОКОЛАДОВА ГЛАЗУРА
  • шоколад - 170 г за топене
  • сметана - 180 мл сладкарска, 35 - 40 %
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 175 градуса

Форма квадратна, леко намаслена - 20 см.

В купа се смесват брашното, захарта, какаото през цедка, содата за хляб, бакпулверът и солта.

Разбърква се с телена бъркалка. Добавя се топлата вода, разбъркана с лимонов сок, ванилията екстракт и разтопеното масло. Сместа се изсипва във формата. Потупва се върху плота, за да се отстрани въздухът.

Пече се на 175 градуса за около 30-35 минути. Поставено дълго дървено шишче в средата ѝ трябва да излезе сухо. Охлажда се напълно в самата форма.

ШОКОЛАДОВ ГАНАШ:

В купа се поставя шоколадът на парчета, добавят се 180 мл сметана и 1 с.л. масло и се поставя на водна баня да се разтопи.

Сваля се от котлона и се оставя на стайна температура, докато се сгъсти, да стане плътен и по-еластичен.

Излива се върху шоколадовата торта, разклаща се леко във всички страни, за да се разпредели правилно и се оставя на стайна температура докато се втвърди.

Шоколадовата Торта Стъпка по Стъпка е чудна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: