Начин на приготвяне
Фурна - 175 градуса
Форма квадратна, леко намаслена - 20 см.
В купа се смесват брашното, захарта, какаото през цедка, содата за хляб, бакпулверът и солта.
Разбърква се с телена бъркалка. Добавя се топлата вода, разбъркана с лимонов сок, ванилията екстракт и разтопеното масло. Сместа се изсипва във формата. Потупва се върху плота, за да се отстрани въздухът.
Пече се на 175 градуса за около 30-35 минути. Поставено дълго дървено шишче в средата ѝ трябва да излезе сухо. Охлажда се напълно в самата форма.
ШОКОЛАДОВ ГАНАШ:
В купа се поставя шоколадът на парчета, добавят се 180 мл сметана и 1 с.л. масло и се поставя на водна баня да се разтопи.
Сваля се от котлона и се оставя на стайна температура, докато се сгъсти, да стане плътен и по-еластичен.
Излива се върху шоколадовата торта, разклаща се леко във всички страни, за да се разпредели правилно и се оставя на стайна температура докато се втвърди.
Шоколадовата Торта Стъпка по Стъпка е чудна!