Начин на приготвяне
Активирайте маята в хладката вода заедно със захарта и 5-6 с.л. брашно.
В купа сложете олиото, солта, маята и започнете да месите, като добавяте по малки количества от тестото.
Извадете тестото и сложете върху набрашнен плот и доизмесвайте до гладко, еластично тесто.
Оставете тестото да утрои обема си.
Отделете 150 г от готовото тесто (ще ви трябва за декорацията).
Оформете кръгла питка.
Поставете погачата в тава, застлана с хартия за печене.
Оставете да втаса за 20 минути.
От отделеното тесто оформете крачетата, изрежете името (ако имате формички с букви, може тях да ползвате...аз разточих тестото и помощта на нож ги изрязах).
Поръсете погачата с малко брашно и сложете декорацията по избор.
Включете и загрейте фурната на 180 градуса.
Изпечете вашата погача за 40-45 минути.
Лесната погача стъпка по стъпка е готова.