Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Лесна погача стъпка по стъпка

Лесна погача стъпка по стъпка

Лесна погача стъпка по стъпка
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
130 мин.
Порции
5
"Всеки може да направи погача - вижте тук стъпка по стъпка как"

Необходими Продукти

  • вода - 450 мл хладка
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • мая - 1/3 от кубче свежа
  • брашно - 850 - 900 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята в хладката вода заедно със захарта и 5-6 с.л. брашно.

В купа сложете олиото, солта, маята и започнете да месите, като добавяте по малки количества от тестото.

Извадете тестото и сложете върху набрашнен плот и доизмесвайте до гладко, еластично тесто.

Оставете тестото да утрои обема си.

Отделете 150 г от готовото тесто (ще ви трябва за декорацията).

Оформете кръгла питка.

Поставете погачата в тава, застлана с хартия за печене.

Оставете да втаса за 20 минути.

От отделеното тесто оформете крачетата, изрежете името (ако имате формички с букви, може тях да ползвате...аз разточих тестото и помощта на нож ги изрязах).

Поръсете погачата с малко брашно и сложете декорацията по избор.

Включете и загрейте фурната на 180 градуса.

Изпечете вашата погача за 40-45 минути.

Лесната погача стъпка по стъпка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: