Начин на приготвяне
Нарежете свинското месо на жулиени или на хапки. Измийте всички зеленчуци и нарежете и тях.
В дълбок тиган или тенджера нагрейте олиото и изпържете месото, докато остане само на мазнина.
Прибавете нарязания на едро лук. Разбъркайте и гответе на слаб котлон 5-6 минути докато лукът омекне.
След това добавете гъбите, морковите и чушките. Разбъркайте. Обелете и нарежете на ситно домата. Прибавете и него.
Накрая сложете сол на вкус, черния и червения пипер и нарязания на ситно магданоз. Гответе на слаб котлон до готовност.
Разпределете кавърмата в 4 гювечета. Направете в средата кладенче и в него чукнете по едно яйце. Изпечете ги за 15-20 минути във фурна на 200 градуса.
Кавърмата по Родопски със Свинско е готова.
Коментари