Постни пълнени чушки

23/07/2018
"Усещате ли аромата на вкусна плънка и любимите чушки, искате ли и във вашата кухня да ухае така?"
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 570
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на плънката: Лукът и чесънът се нарязват на дребно и се запържват в малко олио за 5 мин.

Към тях се добавят нарязаните на кубчета гъби, тиквичка и настърганите моркови. Овкусяват се със сол и черен пипер. След 15-20 минути се добавя ориз и се разбърква добре.

Като стане прозрачен се добавят 2 ч.ч. вода и плънката се оставя на среден огън докато поизври водата. Накрая се добавят ситно нарязаните копър и магданоз. Обърква се добре и се дръпва от огъня.

Чушките се измиват и се срязват така, че да се получи калпаче. Пълнят се хубаво с плънката и се нареждат изправени в намазнена тавичка. Сипва се вода до половината и се пече на 180°С за около 1час.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар