Начин на приготвяне
Маслото се разтопява в малко по-дълбоко тиган.
Чесънът се нарязва на ситно и се запържва в разтопеното масло. Добавя се и пилешкото месо (като най-много препоръчвам това да е по пилешко филе), нарязано на дребни парчета.
Запържва се няколко минути, след това се слага капак и се оставя така още около 5 минути.
След това се добавят лютеницата (по възможност едросмляна), солта и червеният пипер. Смъква се от котлона.
Подготвяме патладжаните. Изборът си е лично ваш, но аз предпочитам да ги нарежа на дължина и да ги изпека във фурната до тяхното омекване.
След като са омекнати, патладжаните се посолява и ги нарязваме на много ситно. Поставяме накълцаните на дребно патладжани.
Намачкваме 4 скилидки чесън с малко сол на вкус и добавяме киселото мляко. Разбъркваме добре и сипваме тази смес при патладжаните. Отново разбъркваме много добре всичко заедно.
Разстиламе тази смес върху по-голяма чиния, отгоре сипваме готовото пържено месо.
Запържваме 1 ч.л. червен пипер в малко олио и го сипваме върху готовото ни ястие.