Али Назик с пилешко

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
Али Назик с пилешко1 / 2
24/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • масло - 50 г
  • чесън - 2 скилидки
  • пилешко месо - 250 г
  • лютеница - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • патладжани - 1 бр, средна големина
  • кисело мляко - 300 - 350 г
  • чесън - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява в малко по-дълбоко тиган.

Чесънът се нарязва на ситно и се запържва в разтопеното масло. Добавя се и пилешкото месо (като най-много препоръчвам това да е по пилешко филе), нарязано на дребни парчета.

Запържва се няколко минути, след това се слага капак и се оставя така още около 5 минути.

След това се добавят лютеницата (по възможност едросмляна), солта и червеният пипер. Смъква се от котлона.

Подготвяме патладжаните. Изборът си е лично ваш, но аз предпочитам да ги нарежа на дължина и да ги изпека във фурната до тяхното омекване.

След като са омекнати, патладжаните се посолява и ги нарязваме на много ситно. Поставяме накълцаните на дребно патладжани.

Намачкваме 4 скилидки чесън с малко сол на вкус и добавяме киселото мляко. Разбъркваме добре и сипваме тази смес при патладжаните. Отново разбъркваме много добре всичко заедно.

Разстиламе тази смес върху по-голяма чиния, отгоре сипваме готовото пържено месо.

Запържваме 1 ч.л. червен пипер в малко олио и го сипваме върху готовото ни ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: