Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Кебап»Али назик с мляно месо и зеленчуци

Али назик с мляно месо и зеленчуци

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Али назик с мляно месо и зеленчуци
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ако обичате вкусно агнешко, значи няма да откажете и този бисер от Турската кухня - Али Назик"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 600 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр. - 1 червена и 1зелена
  • люти чушки - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • захар - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • червен пипер - 2 щипки лют
  • за соса
  • кисело мляко - 400 г гъсто
  • патладжани - 2 бр., печени малки
  • сол
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • за заливката
  • масло - 20 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете агнешкото в кухненския робот. В тиган сипете олио и оставете да се сгорещи.

Запържете каймата, като я раздробите на трохи и остане на мазнина. Добавете нарязания лук, чушките и чушлето.

След 5-6 минути добавете обелените и нарязани домати. Прибавете захарта и подправките.

Хубаво разбъркайте и след 10 минути свалете от котлона. Изпечете и обелете патладжана. Нарежете го на малки кубчета.

Сложете го в купа. Прибавете млякото, нарязаните скилидки чесън и сол на вкус.

Разбъркайте и изсипете сместа в чинии. Отгоре разпределете месната смес. В тиган разтопете маслото и прибавете червения пипер.

Хубаво разбъркайте и залейте кебапа.

Али назик с мляно месо и зеленчуци е много вкусно ястие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: