Начин на приготвяне
Тиквичката се измива и нарязва на дължина, с ширина не повече от 2 см.
Подлага се на термична обработка по какъвто начин пожелаете. Аз предпочитам да я изпека на 250 градуса до омекване, намазана с много малко масло или олио.
Месото се нарязва на малки парчета/кубчета и се запържва в тиган, с предварително разтопено масло с чесън.
Слага се капак и се задушава 7 минути. Добавя се солта, червеният пипер и кетчупът. Разбърква се добре и се смъква от котлона.
Вече омекналите тиквички нарязваме на много ситно.
Смачкване чесъна с малко сол и го добавяме към киселото мляко. Тази смес след това добавяме при тиквичките и разбъркваме много добре.
Разбърканите тиквички с кисело мляко разстиламе върху по-голяма чиния.
Отгоре слагаме пилешкото месо и поливаме кебапа с олиото, в което се изпържи месото.
Али Назик с тиквички и грил месо е много вкусно ястие, опитайте!
Коментари