Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Кебап»Али Назик с тиквички и грил месо

Али Назик с тиквички и грил месо

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
Али Назик с тиквички и грил месо
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 3
25/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Специално предложение за почитателите на турската кухня - Али Назик с тиквички и грил месо"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр. със средна големина
  • кисело мляко - 300 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • пилешко месо - 250 г бяло месо от пиле на грил
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кетчуп - 2 с.л.
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се измива и нарязва на дължина, с ширина не повече от 2 см.

Подлага се на термична обработка по какъвто начин пожелаете. Аз предпочитам да я изпека на 250 градуса до омекване, намазана с много малко масло или олио.

Месото се нарязва на малки парчета/кубчета и се запържва в тиган, с предварително разтопено масло с чесън.

Слага се капак и се задушава 7 минути. Добавя се солта, червеният пипер и кетчупът. Разбърква се добре и се смъква от котлона.

Вече омекналите тиквички нарязваме на много ситно.

Смачкване чесъна с малко сол и го добавяме към киселото мляко. Тази смес след това добавяме при тиквичките и разбъркваме много добре.

Разбърканите тиквички с кисело мляко разстиламе върху по-голяма чиния.

Отгоре слагаме пилешкото месо и поливаме кебапа с олиото, в което се изпържи месото.

Али Назик с тиквички и грил месо е много вкусно ястие, опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Превъзходно стана, дори с домашно приготвен кетчуп още повече!!!
31.08.2020 21:04