Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Безглутенова Пица с Оризово Брашно

Безглутенова Пица с Оризово Брашно

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Безглутенова Пица с Оризово Брашно
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Тази пица с оризово брашно няма глутен, а куп други продукти, които без съмнение ще ви се усладят и то много"

Необходими Продукти

  • За блат
  • оризово брашно - 300 г
  • царевично брашно - 150 г фино
  • мая - 25 г жива
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйцa - 1 бр. на стайна температура
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л. ябълков
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • риган - 1 с.л.
  • зехтин - 30 мл
  • За плънка
  • лук - 1 глава, средна(80 г.)
  • моркови - 1 бр. (40 - 50 г.)
  • целина - 30 г
  • праз - 40 г
  • доматен концентрат - 4 с.л.
  • вода - 50 мл
  • крем фреш - 100 г (или заквасена сметана)
  • зехтин - 40 мл
  • пармезан - 50 г на прах
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • магданоз - 2 с.л. ситно накълцан
  • гауда - 200 г
  • бекон - 100 г
  • ементал - за поръсване по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в 100 мл от млякото, леко затоплено. Докато шупва за 5-7 минутки, сипете в купа двата вида безглутенови брашна и направете кладенче, в което налейте останалото затоплено мляко, разбитото яйце, леко затопления зехтин, солта, бакпулвера, оцета и ригана. Накрая сипете и шупналата мая.

За разбъркването на тестото използвайте миксер с приставки за тесто и с тях работете около 3-4 минути или докато то стане като живо, с добре забележими мехурчета. Рядко е, но това да не ви тревожи.

Сипете в тавичката на фурната, застлана с хартия за печене, и разстелете равномерно по цялата и повърхност. С мокри ръце загладете блата и го оставете на топло за 30 минути.

През това време се заемете с плънката.

Накълцайте на много ситно или настържете на фино ренде лука, моркова, целината и праза. Запържете ги в зехтина за 3-4 минути и добавете доматената паста, водичката и кубчето бульон - натрошено. Гответе още 4 минутки при непрестанно бъркане на умерен огън.

Отстранете от огъня и прибавете пармезана на прах, магданоза и крем фреша (при отсъствие на такъв използвайте заквасена сметана). Разбъркайте и разпределете върху оризовия блат.

Нарежете кашкавала Гауда и бекона на малки кубчета или лентички. Поръсете с тях и ементала пицата.

Поставете в загрята на 200 градуса фурна и печете до зачервяване на тестото по краищата - около 30 минути.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: