Панирани цели патладжани с плънка
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени Патладжани»Панирани цели патладжани с плънка

Панирани цели патладжани с плънка

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
4722k8291k4
Панирани цели патладжани с плънка
Снимка: Яница Николова
1 / 3
25/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции5
"Дано сте се запасили с много бира, защото тези патладжани пият доста"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се белят, но без да се махат дръжките, осоляват се и се оставят за 30 минути.

После се измиват добре и се оставят да се отцедят, подсушават се.

В тиган се загрява половината от олиото и се изпържват докато омекнат. В същото олио до омекване се пържи и лукът.

В купа се смесват лукът, натрошеното сирене, 2 от яйцата, черен пипер, сол на вкус и наситнен магданоз.

Патладжаните се разрязват по дължина, но не докрай, а като за сандвич, пълнят се със сместа.

Останалите яйца се разбиват, патладжаните се овалват в тях, после в галета или царевично брашно. Изпържват се до златисто в останалото олио.

После се изваждат на домакинска хартия, да се отцеждат от мазнината.

Сервирайте пълнените патладжани със сос по избор.

Панираните цели патладжани с плънка са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: