Вкусна самоковска мусака със заливка

Яница НиколоваЯница Николова
Иноватор
472
2k
832
1k
4
23/07/2018
"Редиш, заливаш и ... после ти идва да оближеш тавата "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 305
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества
Мусака

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват и се нарязват на филийки. Запържват се за кратко в загрято олио.

Доматите също се нарязват на филийки, после се овалват в брашното и се пържат леко в същото олио от картофите.

В правоъгълна или кръгла тава се редят един ред картофи, един ред домати и т.н. Поръсва се на вкус с подправките.

В купа се разбиват яйцата и се прибавя млякото и мазнината от пърженето.

Наредените зеленчуци се заливат и се пече в загрята фурна до златисто. Сервира се със салата по избор.

Комбинирана белачка с две остриета 2в1
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбинирана белачка с две остриета 2в1
3.99 лв.
Виж ››

Винаги под ръка и винаги на разположение - удобна за употреба комбинирана белачка в помощ на добрите домакини.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар