Маринована цаца-Перла

26/07/2018
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 491
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • цаца - 2 кг прясна
  • морска сол - 250 г
  • оцет - 400 мл
  • вода - 4 литра
  • дафинов лист - 2 - 3 листа
  • черен пипер - 5 - 6 зрънца на зърна
  • зехтин - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме водата, оцета и солта. Добавяме черния пипер и дафиновия лист. Това е маринатата.

Измиваме и почистваме рибата /от вътрешностите и главите/. Накисваме я в приготвената марината. Оставяме за 24-36 часа.

След това изваждаме рибата от маринатата и подреждаме плътно в бурканчета.

Отгоре сипваме по 1 с.л. зехтин и затваряме плътно капачките.

Съхраняваме в хладилник.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар