Пълнени чушки с булгур и гъби

МарияМария
Помощник Готвач
326
8
16
20/02/2018
"Постно предложение, от което непременно ще се възползваме "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 812
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете ситно нарязания лук в част от олиото. Прибавете настърганите на едро моркови и целина, а след тях и нарязаните дребно гъби.

След като всичко се запържи, добавете предварително накиснатия и отцеден булгур, посолете и долейте вряла вода. Задушете, докато булгурът понабъбне и прибавете нарязан магданоз.

Почистените от семенна част пиперки леко посолете отвътре и ги напълнете с плънката. Потапяйте отвора в брашно и ги подреждайте в подмазнена тавичка или гювеч.

Залейте ги с гореща вода, колкото да се покрият леко и добавете останалото олио. Изпечете пълнените пиперки до готовност в умерена фурна.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар