Сръбска чорба

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Сръбска чорба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3-4
"Не си правете труда да биете път до Сърбия за рецептата! Ето я и нея - вкусна сръбска чорба със свинско месце!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 250 г от плешка
  • лук - 1 глава
  • корени - 100 г зеленчукови
  • картофи - 80 г почистение
  • чушки - 1 - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • олио
  • брашно - 1 с.л.
  • грах - 2 с.л. стерилизиран
  • люти чушки - 1 брой
  • червен пипер
  • дафинов лист
  • подправки
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете ситно нарязания лук в олиото, прибавете нарязаното на малки кубчета свинско, запържете и него и посолете.

добавете червения пипер, разбъркайте и долейте малко вода. Оставете да се вари и щом месото поомекне, добавете червена запръжка, приготвена от олиото, брашното и подправките.

Разбъркайте супата със запръжката и варете до готовност на месото.

Отново добавете сол на вкус, малко оцет на вкус, стерилизирания грах, доматеното пюре и доварете за още няколко минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
43
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ссссс
ссссс
картофи 80 г., това е половин картоф, чушки, домати кога се слагат
13.03.2015 15:14
рррр
рррр
какъв е тоя водарлак? това не е чорба, това е чистене на изостанали продукти.
09.11.2013 21:17