Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сушеница»Свинско филе с чесън и вино по Варненски

Свинско филе с чесън и вино по Варненски

Свинско филе с чесън и вино по Варненски
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Това прекрасно домашно сушено филе се приготвя само за 35 минути и след 4 дни е готово за консумация - не съдържа консерванти и химия и не е 35 лв килото. Можете да си го приготвите по всяко време в домашни условия, рецептата е изпитана, можете да сте сигурни! Рецептата идва от Варна. Благодарим на подателката за прекрасната идея!"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 2 парчета
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В по-голям съд налейте около 3 л. вода. Добавете сол и пуснете яйцето във водата.

Когато яйцето се появи на повърхността /с големината на пет стотинки/, солта е достатъчна. Извадете яйцето. Добавете виното и смачканите скилидки чесън.

Оставете свинското филе да престои 30 часа в солената течност.

Извадете го, подсушете го и го оваляйте в червен и черен пипер.

Оставете в хладилник за 3-4 дни, за да се стегне сушеницата преди да е готова за консумация.

Свинското филе с чесън и вино по Варненски е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Димитров
Димитров
За да Ви полепнат подправките равномерно оставете парчетата месо да висят на студено и проветриво място за 2-3 дни без подправките.Така месото узрява,става лепкаво и обмазката с подправки се нанася равномерно.
05.01.2017 12:25
3
Румен Колев
Румен Колев
Абсурд е да изсъхне за 4 дена-това ще си е сурово месо леко овкусено ,тоест нищо общо с филе елена например.
02.01.2017 18:12
5
Кака и Батко
Кака и Батко
Разбира се готовността се определя с опитване, но 3-4 дена ми изглеждат безкрайно малко, интересно е в какво е увито филето за времето на престоя си в хладилника и как се съхранява след като е готово. Другото интересно за мен е каква е ролята на виното, дали там не е тайната месото да запази свежия си вид - на мен все ми потъмнява, вкусно е, но няма вид. Последно ще споделя, че аз намазвам подсушеното филе с чесъна, от една страна заради самия вкус и аромат, а от друга това помага подправките да полепнат по месото, което винаги ми е било проблем.
20.02.2016 18:10
20
2
1
Покажи всички подкоментари