Бисквитен салам

Бисквитен салам3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
8
"Хем е салам, хем не е салам, защото е сладък! Сладкият салам е един от десертите, които бяха задължителни за всяка кухня преди години, но днес са изпаднали в забрава, затова ви приготвихме тази прекрасна рецепта"

Необходими Продукти

  • масло - 100 г
  • какао - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • бисквити - 200 г
  • ванилия - 1 пакет (0.2 г)
  • орехи - нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото, какаото, пудрата захар и яйцата се смесват и разбиват до получаване на еднородна смес.

Бисквитите се натрошават на не много ситно и се прибавят към получената смес заедно с ванилията и нарязаните орехи.

Всичко се обърква и се слага върху хартия за печене или целофан, като се слага в единия край.

След това се навива и се завива в двата края, като формата на сладък салам. Престоява 2-3 часа в хладилник.

Бисквитеният салам е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
516
47
31
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мариела Христова
Мариела Христова
Направено по ваша рецепта. Стана много вкусно.
21.01.2016 18:39
3
Марина
Марина
Наистина става много вкусно и лесно :) Благодаря за рецептата :)
20.01.2015 18:53
6
1
Покажи всички подкоментари
Таня
Таня
Може да се сложи и счукан крокан.
23.03.2014 21:05
2
3
Ивелина Асенова
Ивелина Асенова
Може да не се слага сурово яйце! Всеки сам решава, как да приготви дадено ястие или десерт! :)
15.11.2013 14:43
12
1
Ирена
Ирена
Как така се яде сурово яйце? В българската кухня не се предлага яйце без термична обработка!
13.11.2013 21:59
8
6
Ана Тодорова
Ана Тодорова
Това съм го правила .Много е лесно и вкусно, но аз добавям и коняк малко или ром.
13.11.2013 17:52
15
2
emilia
emilia
Любим сладкиш от детството. Благодаря за напомнянето.
13.11.2013 15:28
6
Васка Трачева
Васка Трачева
Тази рецепта,с тези продукти считам за автентична.В къщи я имаме от 50-те години на ХХ век.Хартията,на която се оформя салама,може да се намаже леко с неразтопено масло.След като престои 8-12 часа в хладилника,се развива,като преди нарязване се намазва с ръката с пудра захар,не обилно.Като се нареже,кръгчетата с пудрата напомнят за бялото върху обвивката на луканки,салами от онова време,Ефектно е.Всякакви други промени в продуктите повлияват вкуса на автентичния "салам".
25.07.2013 14:00
8
Цветанка Маринова
Цветанка Маринова
Аз харесвам салам торта ,но не харесвам суровите яйца.Слагам и локум.

15.07.2013 18:52
7
2
мария
мария
невероятен салам
15.07.2013 18:42
6