Тиквеник от бяла тиква

26/07/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо335
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • За 3 кори
  • брашно - 400 г
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • вода - колкото поеме
  • За плънката
  • тиква - 1/2
  • захар - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете меко и еластично тесто. Разделете го на три равни топки и ги разточете с точилката в зависимост от големината на тавата.

Обелете тиквата с белачка, нарежете я на големи парчета, за да може по-лесно да я настържете на рендето.

Изсипете захарта и разбъркайте, после сложете в предварително намаслена тава едната кора. После сложете половината от плънката и пак сложете една кора.

Сложете и другата половина от плънката и сложете последната кора.

Изрежете стърчащите кори от тавата и залепете да се получи като клин.

Изпича се и от двете страни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар