Най-българската баница с готови кори

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
16k
3k
10k
18
Най-българската баница с готови кори
Снимка: Мария Симова
1 / 7
26/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
"Най-обичаната българска баница в лесен за приготвяне вариант с готови кори"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата, добавете киселото мляко и бакпулвера, разбъркайте.

Натрошете сиренето отделно. Разтопете маслото в олиото, за да се смесят добре.

С четка намажете корите с мазнината две по две. На всяка двойка кори сипвате равномерно по 5-6 с.л. от сместа и поръсвате със сирене, така по-лесно се контролира количеството.

Навийте корите на рула откъм късата им страна, за да станат по-дебели парчетата и по-сочна баницата. Навийте рулата в тава, намазана с мазнина, на охлюв и намажете отгоре с малко мазнина.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 °C фурна на средна скара и печете за 40-45 минути до готовност.

Извадете баницата и я обърнете върху скара наопаки, за а се задуши от собствените си изпарения за 10-15 минути и най-вече така задушена баницата се отделя по-лесно от тавата.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: