Най-българската баница с готови кори

Мария СимоваМария СимоваГуру10185698012
26/07/2018
"Най-обичаната българска баница в лесен за приготвяне вариант с готови кори "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
27 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо84 618
  • Преглеждания за месеца786
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена27

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата, добавете киселото мляко и бакпулвера, разбъркайте.

Натрошете сиренето отделно. Разтопете маслото в олиото, за да се смесят добре.

С четка намажете корите с мазнината две по две. На всяка двойка кори сипвате равномерно по 5-6 с.л. от сместа и поръсвате със сирене, така по-лесно се контролира количеството.

Навийте корите на рула откъм късата им страна, за да станат по-дебели парчетата и по-сочна баницата. Навийте рулата в тава, намазана с мазнина, на охлюв и намажете отгоре с малко мазнина.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 °C фурна на средна скара и печете за 40-45 минути до готовност.

Извадете баницата и я обърнете върху скара наопаки, за а се задуши от собствените си изпарения за 10-15 минути и най-вече така задушена баницата се отделя по-лесно от тавата.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар