Пълнен заек с билки и орехи

26/07/2018
"Не е трудно да приготвиш перфектния заек по тази рецепта, трудното идва после - когато трябва да осигуриш допълнително за всички "
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо496
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Слагат се на дъното на тавичката за печене, като се овкусяват със сол.

За плънката: Разтапя се маслото и се слага в съд за пържене. Добавят се предварително изчистените и нарязани гъби и лук. След като се задушат, се добавя и оризът. Като се запържи и оризът при непрекъснато бъркане, се добавят около 2 и половин кафени чаши вода.

Орехите се нарязват на ситно и се прибавят към ориза. Когато оризът е полуготов (като не трябва да е напълно сготвен, тъй като готвенето ще продължи) се овкусява с нарязани на ситно магданоз, джоджен и мащерка.

Добавя се и черен пипер, овкусява се със сол.

Докато плънката се охлажда, добре изчистеният заек се осолява добре отвътре и отвън. Заекът се пълни с плънката и се зашива добре.

Полага се върху картофките и се намазва отгоре с малко червен пипер и масълце. В тавичката се наливат 2 к.ч. вода. Покрива се плътно с фолио.

Слага се да се пече във фурна до 200 градуса и малко преди готовност, фолиото се отстранява, за да се запече до златиста и апетитна корича.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар